• slide 1
  • slide 2
  • slide 3
  • slide 4
  • slide 5

Амбасадор Јан Брату шеф Мисије ОСЦЕ-а на Косову и Метохији одржао предавање студентима Правног факултета

Аутор Администратор on . Објављено у Вести

Амбасадор Јан Брату, шеф Мисије ОСЦЕ-а на Косову и Метохији, одржао је предавање студентима Правног факултета 8. децембра 2016. године у Ректорату Универзитета у Приштини у својству гостујућег предавача.

Током предавања, амбасадор Брату је студентима детаљно објаснио мандат, улогу и активности Мисије ОСЦЕ-а на Косову и Метохији, посебно се фокусирајући на заштиту људских права и проблеме у остваривању права на образовање српске заједнице на КиМ. Завршни део предавања био је резервисан за дискусију са студентима. Предавању су присуствовали и наставници и административно особље Универзитета у Приштини који су узели активно учешће у дискусији.

Након предавања, амбасадор Брату се састао са ректором Универзитета у Приштини, проф. др Срећком Милачићем, који је упознао госта са тренутним стањем на Универзитету и са планом развоја Универзитета. Амбасадор Брату је истакао да Мисија ОСЦЕ-а жели да кроз пројекте узме активнију улогу у изградњи капацитета и унапређења образовног процеса на Универзитету.

Предавање Амбасадора Братуа било је организовано у склопу обележавања недеље људских права на Универзитету у Приштини, а у организацији Канцеларије за међународну сарадњу и Правног факултета.

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Адреса: Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица
Телефон: 028 422 340, Телефон-факс: 028 422 320
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: www.pr.ac.rs