Завршна конференција Темпус пројекта ,,Развој информационе писмености за доживотно учење и економију знања у земљама западног Балкана’’

Завршна конференција Темпус пројекта ,,Развој информационе писмености за доживотно учење и економију знања у земљама западног Балкана’’ одржала се у Лондону, у периоду од 25. до 28. августа. Конференцији су присуствовали ректор проф. др Срећко  Милачић, у својству одговорног лица за управљање пројектом испред нашег Универзитета, и чланови PMC (Project Management Committee) групе проф. др Лепша Жорић и проф. др Синиша Илић.

На конференцији су сви партнери на пројекту презентовали извештај о активностима, постигнутим резултатима и утрошеним средствима предвиђеним буџетом пројекта.

Трогодишња имплементација пројекта на нашем Универзитету донела је многобројне резултате, а поменули бисмо успешну акредитацију два студијска предмета ,,Информациона писменост’’ који се предају као изборни предмети на Природноматематичком факултету и Факултету техничких наука. Поред тога, преведени су на српски језик оnline модули за учење информационе писмености, као материјал за предавање поменутог предмет, а очекује се, у скором времену, њихово објављивање на званичном сајту факултета. Такође, ускоро се очекује излазак из штампе одговарајућих материјала који ће помоћи даљем развоју информационе писмености на нашем Универзитету.

Наша делегација је на састанку добила похвалу за презентоване остварене резултате.

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Адреса: Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица
Телефон: 028 422 340, Телефон-факс: 028 422 320
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: www.pr.ac.rs