Директор Канцеларије за Косово и Метохију посетио Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици

На састанку са ректором и деканима свих 10 факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, одржаном 28.03.2016. године, поводом упућеног предлога Министарства просвете, науке и технолошког развоја Р. Србије о интеграцији Универзитета, о чему су се Савети девет факултета, Савет Универзитета и Студентски парламент Универзитета  изјаснили и одбили Предлог одлуке о интеграцији, директор Канцеларије за Косово и Метохију рекао је да ће се о судбини Универзитета у Приштини одлучивати уз подршку целе академске заједнице Србије, професора, студената и свих оних који чине овај Универзитет.

„Србија неће дозволити било коме да на негативан начин делује према Универзитету и борићемо се за то да Универзитет, који је са територије Косова и Метохије једини, који је члан Европске асоцијације универзитета и са чијом дипломом можете да радите и у Бриселу, Берлину, Лондону, Москви.... , да тај Универзитет јача и напредује“, поручио је Ђурић и истакао да „су повучене све иницијативе за реорганизацију или  било шта од онога чиме се спекулисало у јавности“.

„Дошао сам овде да представницима Универзитета и Академске заједнице пренесем јасан став државе а то је – нико неће и не сме, док је ове Владе и нашег народа на Косову и Метохији, да дира у наш Универзитет јер је он један од стубова српског опстанка“, нагласио је Ђурић.

Ректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, проф. др Срећко Милачић, рекао је да су решени сви неспоразуми око писма које је Канцеларија за Косово и Метохију упутила Министарству просвете и додао да је договорено  „да убудуће делујемо јединствено и поносимо се чињеницом да је наш Универзитет стабилан, а знање и истина виши дигнитет који краси нашу образовну и научну институцију“.

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Адреса: Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица
Телефон: 028 422 340, Телефон-факс: 028 422 320
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: www.pr.ac.rs