Трећи састанак Еразмус+ пројекта "Успостављања мастер студијског програма за DBBT технологије"

Трећи састанак Еразмус+ пројекта "Успостављања мастер студијског програма за DBBT технологије" одржан је у Мадриду 28. и 29. септембра 2016. године. На састанку се дискутовало о: усвајању коначне листе предмета које треба акредитовати на новом студијском програму, као и опреми коју треба набавити за лабораторијске вежбе. Мастер студијски програм за дигитално емитовање и широкопојасне технологије омогућиће будућим студентима да стичу практична знања из ове области јер ће се на ФТН изградити дигитални HDTV студио и поред студијског дела поседоваће и опрему за мерење сигнала емитовања.

Поред извештавања свих партнера о свом напретку у пројекту, одржани су и састанци пројектног и управног одбора, домаћин је показао своје лабораторије и свој начин предавања и вредновања, а професор Матевж Погачник са Универзитета у Љубљани одржао је предавање о најновијим технологијама у дигиталној телевизији као што су: виртуална стварност, увођење 8К резолуције, увођење HBBTV 2.0 стандарда, 3Д ласер пројекције, као и омогућавање особама са посебним потребама да прате ТВ програм.

Наш Универзитет на састанку пројекта су представљали: проф. др Срећко Милачић, ректор, проф. др Небојша Арсић, декан ФТН, проф. др Миле Петровић, професор телевизије и мултимедија, доц. др Бранимир Јакшић, професор на телекомуникацијама и проф. др Синиша Илић, координатор пројекта.

Последњег дана посете Мадриду били смо гости амбасадора Републике Србије у Шпанији господина Данка Прокића, где је објашњен значај пројекта за наш Универзитет, као и значај за простор Косова и Метохије у којем живимо.

 

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Адреса: Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица
Телефон: 028 422 340, Телефон-факс: 028 422 320
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: www.pr.ac.rs