Редовни састанак тима ЕРАЗМУС+ пројекта „Дигиталне технологије за широкопојасно емитовање“ на Техничком универзитету у Острави

Делегација Еразмус+ пројекта „Дигиталне технологије за широкопојасно емитовање“ са Универзитета у Приштини руководила је редовним састанцима пројекта који се одржао 28. и 29. марта у чешком граду Острави.
Првог дана су учесници пројекта са подручја западног Балкана известили све чланове пројекта о свом статусу (да ли су студијски програми послати на акредитацију и да ли је купљена опрема за потребе наставе на новом студијском програму), док су сви учесници презентовали своје финансијске извештаје неопходне за генерисање пројектног извештаја о статусу пројекта. Затим је координатор поделио члановима пројекта конкретне задатке потребне за комплетирање полу-пројектног извештаја о статусу пројекта и задао рокове за испуњење тих задатака.
Другог дана су домаћини са Техничког Универзитета у Острави одржали обуку за наставнике из области савремених дигиталних технологија и показали своје лабораторије у којима се поред рада са студентима одрађују и истраживања на комерцијалним пројектима који су везани за индустрију. Након презентовања својих капацитета, домаћини су организовали посету свих чланова пројекта Радио Телевизији Чешке Републике – студију у Острави где је показано како савремена дигитална опрема функционише у пракси.

 

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Адреса: Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица
Телефон: 028 422 340, Телефон-факс: 028 422 320
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: www.pr.ac.rs