Покренут поступак за избор ректора Универзитета и декана факултета у његовом саставу

Аутор Администратор on .

Министарство просвете и науке упутило је Универзитету у Приштини, са привременим седиштем у Косовској Митровици допис који се односи на избор ректора Универзитета и декана факултета. Допис Министарства просвете и науке можете видети овде.

Савет Универзитета у Приштини, са привременим седиштем у Косовској Митровици, на седници одржаној  25. априлa 2012. године, донео је  ОДЛУКУ о покретању поступка избора ректора Универзитета и декана факултета. Текст одлуке можете видети овде.

У саставу Одлуке о покретању поступка избора утврђена је динамика одржавања седница Наставно-научних већа, односно Наставно-уметничког већа факултета на којима се предлажу кандидати за ректора и утврђују предлози за декане факултета. Текс динамике одржавања седница можете видети овде.

У складу са законском и статутарном обавезом донета је и Одлука о формирању Комисије за праћење избора ректора Универзитета и декана факултета. Текст одлуке можете преузети овде.

Седницом Савета Универзитета у Приштини, са привременим седиштем у Косовској Митровици, председавао је проф. др Јагош Зеленовић, председник Савета Универзитета. Седници су присуствовали представници свих факултета – чланови Савета, преставници студената и члан Савета из реда запослених.

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Адреса: Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица
Телефон: 028 422 340, Телефон-факс: 028 422 320
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: www.pr.ac.rs