Директор Владине Канцеларије за КиМ Александар Вулин посетио Универзитет

Дана 30.03.2013. године, Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици посетио је Директор Владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин.

Састанку су поред руководства Универзитета присуствовали председници општина са севера Косова и начелник Косовско-Митровачког округа.

Обраћајући се присутнима, ректор Универзитета проф. др Срећко Милачић, истакао је да опстанак институција представља насушна потребу и једини начин да останемо на овим просторима. „Свака посета представника српских власти у овом тренутку у свима нама уместо осећања страха, усамљености и неизвесности буди осећање поноса и наде“ – истакао је ректор Милачић.
Директор Канцеларије је истакао да нико неће укинути Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, и на тај начин демантовао злонамерне гласине о измештању појединих факултета.

Вулин је у име Владе Републике Србије пренео став државног руководства да ништа неће бити урађено на штету људи који живе на Косову и Метохији.

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Адреса: Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица
Телефон: 028 422 340, Телефон-факс: 028 422 320
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: www.pr.ac.rs