Министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије проф. др Жарко Обрадовић посетио Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици

Министар Обрадовић се у згради ректората у Косовској Митровици са својим сарадницима Бранком Михајловић и Јованом Базићем сусрео са ректором Приштинског Универзитета проф. др Срећком Милачићем и деканима факултета а разговарао је и са представницима Студентског парламента и обишао Филозофски факултет.

Ректор Приштинског универзитета са привременим седиштем у Косовској Митровици проф. др Срећко Милачић изјавио је да су на овој високошколској установи свесни одговорности и да су зато са правом забринути.

“Улог је велики и он се зове опстанак. Без српског печата на дипломама, српског држављанства, судства, тешко се може успоставити константа, која ће Србима са Косова и Метохије бити гарант идентитета и опстанка”, рекао је Милачић.

Обрадовић је приликом обраћања деканима и ректору Приштинског универзитету у Косовској Митровици рекао да je идеја да се квалитет и снага Универзитета промовишу, да ће се наставити финасирање као и до сада и да ту нема никаквих препрека. Нагласио је да ће се Универзитету помоћи на сваки могући начин, и материјално и функционално.

Он је подсетио да је Влада Србије донела пре неколико дана одлуку о броју студената који ће бити уписани о државном трошку на факултетима истичући да је на Приштински универзитет дошао са намером да пружи подршку раду професора и студената и да каже да је Влада одобрила све квоте које су биле потраживане са овог универзитета.

“Оно што је за мене важно јесте да ћемо заједно радити на трајању, промоцији и јачању овог Универзитета, факултета у његовом саставу, подизању квалитета знања и ефикасности факултета'', рекао је Обрадовић.

 

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Адреса: Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица
Телефон: 028 422 340, Телефон-факс: 028 422 320
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: www.pr.ac.rs