Свечана додела индекса бруцошима

Данас је на Универзитету у Приштини,  са привременим седиштем у Косовској Митровици почела настава на првој години основних академских студија. Том приликом су студентима свечано уручени индекси. Индексе су уручили министар просвете, науке и технолошког развоја проф. др Томислав Јовановић и министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин.

Министар Јовановић је казао да се Универзитет у Приштини значајно разликује од других универзитета по прилици, студентима који су одабрали позив и по специфичности услова у којима ће остварити своје школовање. "Нека ти разлози не буду разлози за страх већ за искорак даље, за већу одважност, иновативност, за заједничко залагање вас и ваших професора да остваримо и компензујемо оно што нам се чини да већи, старији Универзитети имају", рекао је министар просвете, науке и технолошког развоја.

Обраћајући се присутнима,  министар Вулин је истакао да број уписаних студената ове године, који је већи него претходне, говори да студенти и њихови родитељи имају поверење у своју Владу и државу, и да овај народ не може да изгуби.

Ректор Милачић је поздравио присутне студенте речима добродошлице, и казао да они улазе у храм науке, културе и образовања, одакле ће за четири године изаћи богатији за нова знања, сазнања, искуства која ће им помоћи да смело и сигурно закораче новом стазом живота. "Сви знају да без Универзитета српски народ на Косову и Метохији нема шта да тражи", истакао је ректор Милачић.

На Универзитету у Приштини, са привременим седиштем у Косовској Митровици у прву годину основних академских студија  уписано је 1300 бруцоша.

 

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Адреса: Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица
Телефон: 028 422 340, Телефон-факс: 028 422 320
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: www.pr.ac.rs