Потписан Протокол о сарадњи између Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине и Универзитета у Приштини

Министарка енергетике, развоја и заштите животне средине проф. др Зорана Михајловић и министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин посетили су данас Косовску Митровицу.


Министарка Михајловић и министар Вулин су у Ректорату Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици разговарали са ректором проф. др Срећком Милачићем. Том приликом потписан је Протокол о сарадњи између Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине и Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици. Протокол су потписали министарка Зорана Михајловић и ректор универзитета Срећко Милачић.


Министарка je истакла да је циљ Протокола да студенти завршних година Универзитета могу и да би требало да буду ангажовани не само у јавним предузећима, већ и институцијама које се баве енергетиком или заштитом животне средине. Истичући да je такав споразум Министарство већ потписивало са универзитетима у Београду и Новом Саду, навела je да Споразум предвиђа укључивање, односно  ангажовањe  наставног  особља на пројектима.


"Ово је начин да се добро повежемо и добро радимо", поручила је министарка.


Након  потписивања Протокола, ректор Милачић је нагласио  да је Влада Србије испунила обећање дато Србима и Универзитету у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.


"Ваш потпис ће грејати наду српског народа на овим просторима да нисмо сами, да нећете дати да нам корене почупају, затру, а то се неће догодити, све док је српског универзитета у Косовској Митровици и то је разлог што Универзитет подржава политику Владе", истакао је ректор Милачић.


У оквиру предвиђене посете, министарка је на  Факултету техничких наука одржала предавање студентима на тему: Енергетика и енергетски ресурси на Косову и Метохији и том приликом истакла  да Србија никада неће одустати од свођења рачуна по питању својих објеката на Косову и Метохији, и од ресурса, који могу бити само њени.

 

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Адреса: Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица
Телефон: 028 422 340, Телефон-факс: 028 422 320
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: www.pr.ac.rs