Богословија „Ћирило и Методије“ у Призрену – почетак нове школске године

     Првог септембра, за полазнике четврте генерације Богословије „Ћирило и Методије“ у Призрену  почела је нова школска година.

     Прву беседу богословима одржао је владика Теодосије, говорећи о значају богословије.

     "Ова богословија надмашила је своје оквире. Она није само битна за овај град и нашу епархију, већ за целу нашу цркву, нашу државу и наш народ", рекао је владика Теодосије.  

     Ректор Универзитета у Приштини, са привременим седиштем у Косовској Митровици, проф. др Срећко Милачић поздравио је присутне речима:

      „Бог је у истини и правди, а не у сили која је и те како била немилосрдна према нама свих ових година. Али нас православље учи да не мрзимо ни оне који су против нас. Владика је доказао оно што је задатак научника – да од немогућег створи могуће.“.

     Обраћајући се полазницима четврте генерације Богословије ректор Милачић је истакао: “ Као што не може наука без вере, тако не може ни вера без науке. То је наша смерница и одредница да смо на путу очувања идентитета и да не прихватамо неки нови, који би требало да поништи, угаси нашу прошлост, садашњост и, бојим се, будућност“.

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Адреса: Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица
Телефон: 028 422 340, Телефон-факс: 028 422 320
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: www.pr.ac.rs