Делегација Универзитета присуствовала премијери филма "Сунчаница" Никите Михалкова у Београду

Делегација Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици коју је чинило 50 студената и професора, предвођених ректором Универзитета проф.др Срећком Милачићем, присуствовала је премијери филма "Сунчаница" славног руског редитеља Никите Михалкова која је одржана 03.10.2014.године у Сава Центру у Београду.

Том приликом ректор Милачић обратио се славном руском редитељу и великом српском добротвору, захваливши се на донацији у виду покретног биоскопа.

"Ви сте велики човек, као што је Ваша и наша Русија  велика. Само ретки људи попут Вас разумеју величину косовске трагедије. Наша бескрајна туга је заједничка: то најбоље схватамо у  тренуцима када нам је најтеже. У Београду су бројни Руси оставили траг у уметности. Не можемо да узвратимо истом мером, али ценимо све ваше напоре", истакао је ректор Милачић.

На тај начин филм "Сунчаница" моћи ће да виде и Срби са севера Косова.

У знак захвалности, ректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, проф.др Срећко Милачић поклонио је славном руском редитељу Никити Михалкову икону једног од најумнијих српских владара светог деспота Стефана Лазаревића.

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Адреса: Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица
Телефон: 028 422 340, Телефон-факс: 028 422 320
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: www.pr.ac.rs