Делегација Универзитета у Приштини присуствовала прослави 60 година Белгородског универзитета В. Г. Шухов

Делегација Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, предвођена ректором проф. др Срећком Милачићем, на позив БГГУ Б. Т. Шухов, боравила је у Белгороду у периоду од 08. до 11. новембра 2014. године и том приликом присуствовала прослави 60 година Белгородског универзитета В. Г. Шухов.

Током посете, руководиоци оба универзитета водили су разговоре о проширењу међусобне сарадње, изради заједничких студијских програма, као и размени студената и наставника. Декани Филозофског факултета проф.др Бранко Јовановић и Учитељског факултета проф.др Алија Мандак су са својим руским колегама разговарали о популаризацији руског језика и културе и мобилности студената. Декан Факултета техничких наука проф. др Небојша Арсић посетио је Центар за високу технологију.

Конкретан резултат посете је договорена обострана размена студената између Универзитета у Приштини и Универзитета В. Г. Шухов, која ће бити реализована током 2015. године.

 

Током посете Белгороду потписан је и Споразум о сарадњи са Белгородским државним националним истраживачким универзитетом.

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Адреса: Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица
Телефон: 028 422 340, Телефон-факс: 028 422 320
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: www.pr.ac.rs