Министар Удовичић додељује уговоре о стипендирању у Косовској Митровици

Министар омладине и спорта и председник Фонда за младе таленте Вања Удовичић ће у четвртак 23. априла 2015. године, у Косовској Митровици свечано уручити уговоре стипендистима Фонда за младе таленте са Универзитета у Приштини. Свечана додела уговора о стипендирању биће одржана у 19 часова у Свечаној сали Ректората Универзитета у Приштини, улица Филипа Вишњића бб у Косовској Митровици.

По Конкурсу за стипендирање до 800 најбољих студената завршних година основних академских студија и до 400 студената завршних година мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2014/15. годину, студентима са Универзитета у Приштини додељено је укупно 7 стипендија Фонда за младе таленте.

Свечаној додели уговора најбољим студентима, поред стипениста Фонда за младе таленте присуствоваће и ректор Универзитета у Приштини проф. др Срећко Милачић, студенти  као и представници медија.

Пријаве за учешће на свечаној додели уговора неопходно је доставити на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , и на мејл Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

Од 2008. године до данас, Фонд је стипендирао 33 студената са Универзитета у Приштини, а наставак студија у иностранству омогућен је за 12 студената са пребивалиштем у јужној српској покрајини. Такође, ученицима средњих школа са Косова и Метохије за постигнуте резултате на признатим такмичењима у земљи и иностранству додељено је више од пола милиона динара за остварене резултате.

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Адреса: Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица
Телефон: 028 422 340, Телефон-факс: 028 422 320
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: www.pr.ac.rs