Министар Удовичић уручио уговоре стипендистима Фонда за младе таленте са Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици

Дана 23.04.2015. године, у свечаној сали Ректората Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, министар омладине и спорта Владе Републике Србије и председник Фонда за младе таленте господин Вања Удовичић, уручио је уговоре стипендистима Фонда.

Oбраћајући се студентима који су постигли изузетне резултате у школовању и њиховим професорима, на свечаности у Ректорату, Удовичић је рекао да "овде на Косову" додељене стипендије имају посебно значење.

"На вама је највећа одговорност да покажете не само да сте изнад ситуације већ да имате циљеве и путеве које желите да прођете", рекао је министар.

Он је изразио наду да ће стопама стипендиста Фонда за младе таленте кренути и њихове млађе колеге и истакао значај системског решења о додели стипендија као подстрек младима.

Удовичић је поручио да ће Влада Србије наставити да конкретним мерама брине о

младима и навео да месечна стипендија од 30.000 динара није мала, али није ни велика у односу на резултате који су остварили.

Студентима се обратио и ректор, проф.др Срећко Милачић:

"Драги наши студенти, желим да вам укажем на снагу и моћ образовања, и зашто је добро што верујемо у вас, који у нашем образовном систему треба да добијете мотивацију за изградњу темеља новог, модернијег друштва и научно-истраживачког потенцијала на овим нашим просторима. Пред нама, вашим учитељима и колегама је задатак да образовање на Универзитету у Приштини има квалитет који ће допринети  да се ви осећате равноправним са колегама са универзитета у земљи, и широм света.
Са вером да ћете попут Тесле, Пупина, Дучића, Његоша, Црњанског... градити и подизати Србију, поручујем вам:  Народ који има овакву омладину, никада неће пропасти!
И на крају, срдачно  захваљујем Министарству омладине и спорта Владе РС, а вама желим да останете такви, какви се били до сада, успешни, марљиви и пуно успеха у времену које је пред вама."

У име стипендиста Фонда за младе таленте захвалила је Тамара Митић, студенткиња Медицинског факултета с просечном оценом 10.

"Они који верују да су знање, рад и труд нешто што треба наградити, јесте оно што нам потврђује да држава мисли о вредним, младим људима. Стипендије нас уверавају да у нашој држави Србији млади ипак могу остварити своје снове", рекла је она.

Добитници стипендија "ДОСИТЕЈА" за школску 2014/2015 годину су:

1. Тамара Митић

2. Драган Грчак

3. Милосав Грчак

4. Јелена Крстић

5. Весна Секулић

6. Тамара Митић

7. Урош Микетић

Фонд за младе таленте је од 2008. године стипендирао 33 студента нашег универзитета и обезбедио школовање у иностранству за 12 студената, док је за ученике средњих школа са Космета за резултате у земљи и иностранству издвојено више од 500.000 динара.

Свечаности поводом уручивања уговора о стипендирању присуствовали су представници Националног савета за високо образовање Р. Србије, Министарства омладине и спорта, Канцеларије за Косово и Метохију, декани и продекани факултета Универзитета у Приштини, студенти, као и представници медија.

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Адреса: Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица
Телефон: 028 422 340, Телефон-факс: 028 422 320
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: www.pr.ac.rs