Студентска размена на Белгородском државном технолошком универзитету ,,В.Г. Шухов'' и Белгородском државном националном истраживачком универзитету

Дана 29.04.2015. године, у свечаној сали Ректората Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, ректор проф. др Срећко Милачић и представници Студентског парламента Универзитета у Приштини састали су се са студентима нашег унивезитета који ће у предстојећем периоду узети учешће у студентској размени на Белгородском државном технолошком универзитету ,,В.Г. Шухов'' и Белгородском државном националном истраживачком универзитету.

Обраћајући се изабраним студентима, ректор Милачић је истакао да Универзитет у Приштини активно ради на усавршавању и побољшању квалитета наставног процеса, како би својим студентима пружио што боље услове студирања као и дао веће шансе за запошљавање по завршетку студија. Један од дефнисаних приоритета Универзитета у Приштини јесте повећање мобилности студената и наставника,  ширења академске сарадње и интернационализације Универзитета. Склапањем Уговора о сарадњи и договорене студенске размене са Универзитетима у Белгороду је доказ посвећености дефинисаним приоритетима развоја Универзитета. Бројка од 25 студената и 4 наставника која ће узети учешће у студентској размени је респектабилна и за много веће универзитете, а ускоро очекујемо и долазак 8 студената са белгорадских универзитета на наш универзитет. Универзитет интезивно ради и на укључивању у Ерасмус плус програме и тима пружи могућност нашим студентима да студирају на неком од универзитета из Европској унији.

Ректор Милачић је студентима пожелео срећан пут и да током боравка у Белгороду стекну бројна познанства, упознају руску културу, науче језик и врате се са новим знањима и искуствима.

Студентима се у име Студентског парлмента обратио Милан Савић, студент продекан ФТН-а, који је истакао да је и сам био учесник студентске размене са Белгородским државним технолошким универзитетом ,,В.Г. Шухов'', нагласивши да је то било незаборавно искуство за њега и исказао задовољство што ће оволики број његових колега бити у могућности да учествује у студентској размени.

Студент продекан Савић је свечано уручио авионске карте првој групи студената Економског факултета и Факултета техничких наука која путује на размену 1. јуна 2015. године.

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Адреса: Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица
Телефон: 028 422 340, Телефон-факс: 028 422 320
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: www.pr.ac.rs