Представници Универзитета учествовали на Другој међународној академској конференцији "Места и технологије 2015"

Ректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, проф. др Срећко Милачић, декан Факултета техничких наука проф. др Небојша Арсић и група наставника и сарадника са Факултета техничких наука боравили су од 17. до 21. јуна 2015. године у Новој Горици у Словенији.

Током боравка, представници нашег Универзитета учествовали су на Другој међународној академској конференцији Места и технологије 2015, коју су заједнички организовали Архитектонски факултет Универзитета у Београду, Архитектонски факултет Универзитета у Љубљани, Професионално удружење Урбана лабораторија из Београда и Општа болница „Др Франца Дерганца“ из Нове Горице.

Осим активности у оквиру конференције, попут вођења секција и представљања својих научних радова, представници нашег Универзитета који су укључени у ТЕМПУС 530440 пројекат, одржали су заједно са осталим партнерима из конзорцијума више радних састанака у организацији домаћина -  Архитектонског факултета Универзитета у Љубљани.

Од посебног значаја за интернационализацију нашег Универзитета предстаљао је скуп под називом Деканска конференција на којој је договорено потписавање споразума о сарадњи између међународних државних институција из Србије, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Албаније, Хрватске, Словеније, Грчке, Швајцарске, Летоније, Литваније, Италије и Мађарске, које се баве школовањем будућих архитеката.

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Адреса: Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица
Телефон: 028 422 340, Телефон-факс: 028 422 320
e-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
web: www.pr.ac.rs