Честитка Ректорског колегијума студентима поводом Дана студената – 23 април.

Драги студенти,

 

Честитамо вам Дан студената – 23. април!

 

Истовремено, овом приликом, желимо вам пуно успеха и среће на личном плану и у породичном животу.

Ове године ваш празник обележавате у ванредним околностима у сваком погледу – у начину учења и студирања, у животним навикама, у борби са планетарном епидемијом, у изолацији; али и у новим изазовима, који вам пружају прилику да победите себе и да се уздигнете изнад ванредне ситуације, као што сте то показивали у многим приликама наше сурове стварности на Косову и Метохији.

Жао нам је што ваш празник нећете обележити на уобичајени начин кроз културно-уметничке приредбе и спортска такмичења, где би до изражаја дошла ваша инвентивност, креативност, спортски дух и радост заједничког празника. Али, с друге стране, пред вама су многи и велики празници које ћете прославити и изазови које треба прихватати и храбро им ићи у сусрет.

Овом приликом, сада вас позивамо најпре да поштујете мере и препоруке лекара о заштити од коронавируса, да сачувате ваше здравље и здравље ваших најближих; да се максимално укључите у нов начин учења и праћења наставе, да одржавате комуникацију и консултације с вашим професорима; и да, као што то већина вас чини сада, волонтерским радом помогнете старим и болесним особама у достави хране и лекова. Солидарност и хуманост коју у овој прилици покажете најплеменитије ће обогатити ваш живот.

 

Драги студенти, у жељи да се што скорије видимо у нашим амфитеатрима, учионицама, лабораторијама, дворанама, атељеима и спортским теренима, срдачно вас поздрављамо!

 

 

РЕКТОРСКИ КОЛЕГИЈУМ УНИВЕРЗИТЕТА У ПРИШТИНИ

СА ПРИВРЕМЕНИМ СЕДИШТЕМ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ

 

У Косовској Митровици,

23. април, 2020. године

Leave a Reply