Универзитет у Новом Саду донирао лаптопове Универзитету у Косовској Митровици

Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност АП Војводине проф. др Зоран Милошевић заједно са делегацијом Универзитета у Новом Саду, посетио је данас Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Том приликом, делегација који су предводили проректор Универзитета у Новом Саду Сања Подунавац Кузмановић и подсекретар Катарина Ковачевић, заједно са секретаром Милошевићем, уручили су 5 лаптоп рачунара Универзитету у Приштини.

Ректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици Здравко Витошевић је казао да је овакав вид посете још један доказ заједништва и даље сарадње у будућности. “Данас је наш Универзитет имао велику привилегију и част да угости наше драге госте из Новог Сада. Оно што нас посебно радује је њихова идеја да доласком на наш Универзитет донесу нови дух а то није само дух сарадње и заједништва већ он говори и о томе да ми овде нисмо сами и да се тако не осећамо јер имамо овакве пријатеље. Имамо  част и привилегију да се дружимо са људима који знају шта је образовање али и шта је част, морал и пре свега љубав према свом народу“ истакао је Витошевић.
Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност АП Војводине проф. др Зоран Милошевић је рекао да данашња посета сведочи о нераскидивој вези Универзитета у Приштини са другим Универзитетима.

“Ово је само још једна симболика јер желимо да учествујемо у ономе што је данас потребно Србији а то је да покажемо солидарност и братску љубав јер је данас најтеже бити на Косову и Метохији. У нашем доласку на Косово ми смо одредили да ћемо прво посетити Косовску Митровицу зато што је ово симболично најснажнија жила куцавица самопоштовања Срба на Косову и Метохији. Универзитет је нешто што морамо заједно чувати. Ови доласци сведоче о трајној вези коју имамо. Увек има доста разлога доћи овде јер овај Универзитет заслужује пуну љубав Србије и свих нас који имамо Србију у срцу” казао је Милошевић.

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици је најснажнија жила куцавица самопоштовања Срба на Косову и Метохији, и то је управо разлог зашто је одавде почела наша тродневна посета јужној српској покрајини, истакао је Милошевић.

Сања Подунавац Кузмановић, проректор Универзитета у Новом Саду, казала је да су данашњи поклони мали гест пажње, како би колеге а и студенти знали да они мисле на њих.

Leave a Reply