Делегација Сивас Џумхуријет универзитета из Турске посетила Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици

Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици угостио је у уторак (10. јула 2018.г.) делегацију Сивас Џумхуријет универзитета (Турска) коју су чинили ректор тог Универзитета, проф. др Алим Јилдиз (Alim Yildiz), Еразмус+ координатор, Мр Таха Туна Каја (Taha Tuna Kaya) и саветник за сарадњу, Мехмет Јарар (Mehmet Yarar).

Госте из Сиваса примили су ректор Унвиерзитета у Приштини, проф. др Раде Грбић и проректор за наставу, проф. др Љиљана Арсић.

Два Универзитета потпиници су Интер-институционалног споразума у оквиру Еразмус+ програма за кредитну мобилност, који је досада омогућио:

  • два студентске стипендије за боравак наших студената на Џумхуријет универзитету,
  • шест стипендија за боравак наших наставника на Џумхријет универзитету,
  • две стипендије за ненаставно особље нашег универзитета и
  • три стипендије за три наставника Џумхуријет универзитета који су боравили на нашем Факултету за спорт и физичко васпитање.

Ректори два универзитета закључили су да је досадашња сарадња веома успешна, да су студени и запослени који су боравили на ова два универзитета показали одличне резултате, као и да постоји велика заинтересованост да се сарадња унапреди и прошири. Овом приликом потписан је и Меморандум о сарадњи, који ће поспешити научно-истраживачку и међууниверзитетску сарадњу.

Након разговора гости из Сиваса обишли су кампус Универзитета и Косовску Митровицу.

Leave a Reply