Студентима Универзитета у Приштини са привремним седиштем у Косовској Митовици свечано уручене стипендије Фонда за младе таленте

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је у Косовској Митровици стипендистима Фонда за младе таленте са Косова и Метохије свечано уручио уговоре о стипендирању за текућу годину. Додељене су 43 стипендије за талентоване студенте са највишим просеком, по Конкурсу за стипендирање најбољих студената завршних година основних академских студија и студената завршних година мастер академских студија.

“Изузетно ми је што управо из Косовске Митровице почињемо низ додела стипендија Фонда за младе таленте широм Србије. Ангажман у Фонду за младе таленте ми представља велико лично задовољство јер знам да кроз њега на најнепосреднији начин утичемо на стварање још више прилика за развој животне и каријерне перспективе наше омладине и њихову срећну будућност – што представља главни циљ нашег рада. Прошле године, број додељени стипендија износио је 23 – и са поносом напомињем да смо тај број скоро удвостручили за текућу годину – на 43! Стипендије имају практичан значај за сваког појединца који их заслужи, али шаљу и једну ширу, важнију поруку нашем друштву – а то је да се у Србији цене и вреднују знање и марљив рад, као и да ће посвећеност исправним циљевима увек бити адекватно награђена“, рекао је у обраћању министар Удовичић, истовремено и председник Фонда за младе таленте.

“Показали сте да сте најбоља генерација која тежи ка највишим циљевима и резултатима. И зато вам ја из срца поручујем – не одустајте од те жеље. Поставите границе и циљеве где ви желите. Немојте да гледате друге, јер сам сигуран да су ваши снови далеко већи и снажнији од других људи и тежите да остварите те циљеве” – рекао је Удовичић.

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Жељко Јовић поручио је да Влада Републике Србије и остале институције и данас из Косовске Митровице шаљу поруку да су и даље чврсто опредељени да српски народ овде опстане и остане.

Проректор за наставу Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, проф. др Јован Базић рекао је да се уручењем уговора о стипендирању, јавно одаје признање најбољим студентима овог Универзитета за њихов рад у тешким условима и веома неизвесним друштвено-политичким и економским околностима.

“Тиме је њихов труд још вреднији пажње која им се овом приликом поклања. Истовремено, овим чином, Фонд за младе таленте даје подстрек и другим нашим студентима да још више уче, да се боље образују и да улажу у себе и своју жељену будућност. Зато је мисија овог Фонда од изузетног значаја и његова улога постаје све израженија у образовном систему Републике Србије и друштву у целини“ рекао је Базић.

У име стипендиста, захвалност Фонду и министру Удовичићу упутила је студенткиња Јована Тодоровић.

Leave a Reply