Моје прво Ерасмус искуство је било невероватно. Наиме, у почетку сам се доста размишљао да ли да уопште одем, али сада, из овог угла, схватам да бих веома погрешио да нисам отишао. Први дани су били веома тешки, нови људи, нов језик, нико чак није ни разумео енглески, али од самог старта сам почео да упознајем нове људе и да кроз дружење са њима учим и о култури и о језику.

Кроз ових пар месеци у Шпанији, схватио сам колико је важно да се оде негде и да се упозна нова култура. Наравно, није важно где човек оде, најважније је са колико се стечених пријатељства врати, тако да сам, захваљујући студентској мобилности, успео да стекнем доста пријатеља широм света са којима ћу, надам се, остати у контакту. Наравно, важна ствар је и искуство на другом универзитету, начин рада и нова сазнања о свом смеру су непроцењива.

У сваком случају, када ове све ствари узмемо у обзир, моја препорука је да сви који су у могућности пробају да конкуришу за стипендију на неком од понуђенох универзитета, а ја ћу се потрудити да усавршим своје студије како бих евентуално успео да још једном одем негде на студентску размену.