Ажурирано: 28. априла 2021. године

Конкурси и стипендије

Конкурси и стипендије2021-04-28T08:29:07+02:00
609, 2021

Стипендије (мастер и докторске студије) Факултета за јавну политику и менаџмент за 2022. годину – KDI (Korean Development Institute) School of Public Policy and Management – Република Кореја

Конкурси и стипендије (међународни), Конкурси и стипендије (студенти)|

Пропозиције конкурса

Текст конкурса 

1307, 2021

Стипендије Републике Италије

Конкурси, Конкурси и стипендије (међународни), Конкурси и стипендије (студенти)|

Универзитет у Приштини објављује информацију да је Министарство просвете, науке и технолошког развоја добило ноту од Амбасаде Републике Италије у Београду са информацијом да Министарство за спољне послове и међународну сарадњу Републике Италије ставља на располагање српским држављанима  стипендије у трајању од 42 месеца за академску 2021/2022. годину.

Месечни износ стипендије која се може доделити за период од 9, 6 или 3 месеца је у вредности од 900 евра.

Стипендије је могуће доделити само за следеће студијске програме :

1. двогодишњи мастер програми („Lauree magistrali“);
2. студијски програми на уметничким академијама у оквиру институције „AFAM“;
3. докторске студије;
4. истраживачки пројекти у сарадњи са италијанским ментором;
5. курсеви италијанског језика.

Конкурс је објављен на порталу који је посвећен стипендијама „Study in Italy“ – https://studyinitaly.esteri.it . На том истом порталу ће бити унете, на италијанском и енглеском језику, све корисне информације за оне студенте који победе на конкурсу и добију стипендију, како би им се олакшала процедура студијског боравка у Италији, подразумевајући и упутства за упис на одабрани универзитет, тромесечни начин исплате стипендије, као и осигурање.

Конкурс ће бити отворен до 13. јула у 14.00 сати (по италијанском времену). Кандидатуре поднете после овог рока неће моћи да буду узете у обзир.

Амбасада Републике Италије у Београду је надлежна за евалуацију и селекцију кандидатура, као и за доделу стипендија на основу следећих критеријума : curriculum кандидата, језичке компетенције, као и на основу обављеног интервјуа од стране комисије која ће бити номинована.

1307, 2021

Фергански Политехнички институт у Р. Узбекистан – упис будућих студената

Конкурси, Конкурси и стипендије (међународни), Конкурси и стипендије (студенти)|

Универзитет у Приштини објављује информацију да је Министарство просвете, науке и технолошког развоја добило обавештење од Амбасаде Републике Узбекистан у Руској Федерацији о упису будућих студената на Фергански Политехнички институт у Р. Узбекистан.

Детаљне информације се могу пронаћи на www.ferpi.uz, а мејл за више информација је: ferpi_info@edu.uz

1706, 2021

Еразмус+ студентска мобилност, Универзитет у Марибору – Кратак рок

Конкурси, Конкурси и стипендије (студенти)|

У складу са потписаним интер-институционалним уговором са Универзитетом у Марибору, Словенија расписује се позив за стипендирану мобилност за студенте основних, мастер и докторских студија.

Понуђене студијске области: https://www.um.si/en/international/erasmus/Pages/Faculties-information.aspx

Реализација мобилности: зимски семестар 2021/2022. године

Потребна документа за пријаву:

 1. Пријавни формулар Универзитета у Марибору. Пријавни формулар испуњавате онлајн на овом линку, а након завршетка потребно је да га одштампате и претворите у pdf. формат и доставите заједно са осталим документима који су овде наведени. Инструкције о попуњавању електронског пријавног формулара су дате овде.
 2. Прелиминарни уговор о учењу;
  Аутоматски уз овај пријавни формулар попуњавате и уговор о учењу (study unit– корак бр. 6 у инструкцијама). Овај документ попуњавате заједно са одговорним продеканом. На овом линку са предметима уносите предмете у табелу А (study programme at the receiving institutio), те листу предмета са ваше матичне институције за које очекујете да ће вам бити признати у табелу Б (recognition at the sending institution). Табеле које следе у документу не испуњавате. Документ треба да садржи потребне потписе (студента и продекана/декана у делу commitment).
 3. Изјава о претходној мобилности
 4. Уверење о полoженим испитима са просечном оценом (Transcript of Records) на енглеском језику;
 5. Изјава о држављанству.Овај документ испуњавате са вашим тачним подацима, потписујете само ви и достављате са осталим документима.
 6. Мотивационо писмо на енглеском језику (1 страница);
 7. Потврду о знању енглеског језика (очекивани најнижи ниво знања енглеског језика: Б1); – попуњава професор енглеског језика на матичном факултету;
 8. Биографију, препорука користити Europass formu
 9. Изјава о дозволи коришћења података
 10. Копија прве странице пасоша;

Додатно:

Mobility Activity plan

Овај документ се доставља само у случају да ће студент радити истраживање за завршну тезу треба да, поред уговора о учењу, доставе и План мобилности (Mobility Activity Plan) потписан од стране кандидата и ментора/продекана.

Информације о стипендираној мобилности:

 • Месечна стипендија у износу од 800 евра (за покривање трошкова живота) х 5 месеци.
 • Покривени путни трошкови (у износу до 275 евра).

Рок за пријаву: 29. јун 2021. године

Пријава:

Сва документа можете послати електронским путем на erasmus@pr.ac.rs, поштом или их донети лично у Ректорат радним данима од 08:00 до 14:00 часова.

Адреса: Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици
Филипа Вишњића бб, 38220 Косовска Митровица

Напомена за слање поштом: Пријава за Еразмус+ мобилност

Уколико су вам потребне додатне информације или помоћ у припреми докумената, обратите се Канцеларији за међународну сарадњу Универзитета, на valentina.draskic@pr.ac.rs или 028-422-340.

 

3105, 2021

Стипендије Владе Јапана

Конкурси и стипендије (студенти)|

Влада Јапана у сарадњи са Министарством просвете, културе, спорта, науке и технологије Јапана објавила је конкурс за стипендије за основне и постдипломске студије за 2022. годину.

Пријава на конкурс са свом пратећом документацијом доставља се Амбасади Јапана у Београду, на адресу: Амбасада Јапана у Републици Србији, Трешњиног цвета број 13, 11070 Нови Београд. Контакт адреса је: culture@s1.mofa.go.jp.

Рок за пријаву је 1. јун 2021. године.

Детаљније информације:

Стипендије за основне студије

Стипендије за постдипломске студије

Go to Top