Ажурирано: 06. маја 2021. године

Конкурси и стипендије

Конкурси и стипендије2021-05-06T12:00:36+02:00
609, 2021

Стипендије (мастер и докторске студије) Факултета за јавну политику и менаџмент за 2022. годину – KDI (Korean Development Institute) School of Public Policy and Management – Република Кореја

Конкурси и стипендије (међународни), Конкурси и стипендије (студенти)|

Пропозиције конкурса

Текст конкурса 

1307, 2021

Стипендије Републике Италије

Конкурси, Конкурси и стипендије (међународни), Конкурси и стипендије (студенти)|

Универзитет у Приштини објављује информацију да је Министарство просвете, науке и технолошког развоја добило ноту од Амбасаде Републике Италије у Београду са информацијом да Министарство за спољне послове и међународну сарадњу Републике Италије ставља на располагање српским држављанима  стипендије у трајању од 42 месеца за академску 2021/2022. годину.

Месечни износ стипендије која се може доделити за период од 9, 6 или 3 месеца је у вредности од 900 евра.

Стипендије је могуће доделити само за следеће студијске програме :

1. двогодишњи мастер програми („Lauree magistrali“);
2. студијски програми на уметничким академијама у оквиру институције „AFAM“;
3. докторске студије;
4. истраживачки пројекти у сарадњи са италијанским ментором;
5. курсеви италијанског језика.

Конкурс је објављен на порталу који је посвећен стипендијама „Study in Italy“ – https://studyinitaly.esteri.it . На том истом порталу ће бити унете, на италијанском и енглеском језику, све корисне информације за оне студенте који победе на конкурсу и добију стипендију, како би им се олакшала процедура студијског боравка у Италији, подразумевајући и упутства за упис на одабрани универзитет, тромесечни начин исплате стипендије, као и осигурање.

Конкурс ће бити отворен до 13. јула у 14.00 сати (по италијанском времену). Кандидатуре поднете после овог рока неће моћи да буду узете у обзир.

Амбасада Републике Италије у Београду је надлежна за евалуацију и селекцију кандидатура, као и за доделу стипендија на основу следећих критеријума : curriculum кандидата, језичке компетенције, као и на основу обављеног интервјуа од стране комисије која ће бити номинована.

1307, 2021

Фергански Политехнички институт у Р. Узбекистан – упис будућих студената

Конкурси, Конкурси и стипендије (међународни), Конкурси и стипендије (студенти)|

Универзитет у Приштини објављује информацију да је Министарство просвете, науке и технолошког развоја добило обавештење од Амбасаде Републике Узбекистан у Руској Федерацији о упису будућих студената на Фергански Политехнички институт у Р. Узбекистан.

Детаљне информације се могу пронаћи на www.ferpi.uz, а мејл за више информација је: ferpi_info@edu.uz

Go to Top