Универзитет и алумнисти заједно организују и промовишу разноврсне активности у областима образовања, научноистраживачког рада и развоја каријере. Универзитет је обезбедио поуздану и безбедну електронску платформу преко које се алумнисти, студенти и запослени на Универзитету могу директно повезати и сарађивати у континуитету.

Да би алумнисти, студенти или запослени на Универзитету користили платформу потребно је да се региструју. Регистрација је једноставна и бесплатна за све групе корисника. Приликом регистрације, корисници ће означити којој групи припадају и унети основне податке о свом образовању и запослењу, а администратори платформе ће потом извршити верификацију налога.

Након успешне регистрације, корисници могу да неограничено користе могућности које платформа нуди:

  • да се повезују са својим колегама и са другим групама корисника, и да листају директоријум корисника платформе;
  • да примају и шаљу директне поруке другим корисницима платформе;
  • Студенти могу да претражују, а алумнисти да објављују конкурсе за посао у организацијама у којима су запослени;
  • Алумнисти могу да објављују конкурсе за стручну праксу у својим организацијама, а студенти и запослени конкурсе могу да прате односно претражују;
  • Алумнисти могу да понуде менторске консултације у области свог професионалног рада, а студенти да објављују потребе за менторским консултацијама;
  • Алумнисти платформу такође могу да користе за рекламирање организација у којима раде како би студенте упознали са пословним окружењем и подстакли их да се пријаве за посао;
  • Студенти, алумнисти и запослени на Универзитету могу да отварају стручне теме и учествују у форумима и дискусијама;
  • Сви корисници платформе могу да прате алумни вести и догађаје који су одржани или се планирају, и да прате календар алумни активности и догађаја.

Алумнисти Универзитета у Приштини регистровани на платформи аутоматски су и чланови Удружења алумниста Универзитета односно чланови клубова алумниста на факултетима у оквиру Универзитета на којима су претходно завршили студије.

Финансирано средствима Европске уније. Изнесени ставови и мишљења су ставови и мишљења аутора и не морају се подударати са ставовима и мишљењима Европске уније или Европске извршне агенције за образовање и културу (ЕАЦЕА). Ни Европска унија ни ЕАЦЕА не могу се сматрати одговорним за њих.