Циљ нам је да укинемо однос лекар-пацијент и да постанемо пуноправни партнери у одржавању здравља младих колега. Чувати здравље, и то у најширем смислу, најпродуктивнијег дела наше младости заиста је најлепша улога, коју могу добити здравствени радници и њихови сарадници.

Ми у Поликлиници стално говоримо да, као лекари, омогућавамо студентима да имају још више времена за учење а као наставници им желимо чисту десетку из предмета „основи доброг здравља и среће“.

               Драги студенти, ваше здравље наша је мисија!

Проф. др Небојша Митић, Управник

Завод за заштиту здравља студената – Студентска поликлиника пружа здравствену заштиту младима са статусом студента Универзитета у Приштини за време школовања (у периоду од 19 – 26 године). Званично је почео са радом 2005. године као организациони део Медицинског факултета, тако да и највећи број лекара који раде у Поликлиници чине наставници и сарадници Медицинског факултета. Налази се на месту где је смештена и већина циљне популације (око 10.000 студената), у кругу студентског кампуса у Косовској Митровици.

У склопу Поликлинике функционишу:

-амбулантна служба опште медицине

-амбуланте специјалистичко-консултативних служби за интерну медицину, гинекологију, дерматовенерологију и офталмологију

-стоматолошка амбуланта

-амбуланта за ултразвучну дијагностику

-служба за праћење и унапређење здравља студената (редовни систематски прегледи студената I и III године, прегледи за упис на факултет и пријем у студентски смештај)

-лабораторија за хематолошку и биохемијску дијагностику

Служба за праћење и унапређење здравља студената такође организује: саветовалиште за ментално здравље, превенцију и борбу против болести зависности, саветовалиште за борбу и превенцију полно преносивих болести, саветовалиште за дијабетес и ендокрине болести, саветовалиште за исхрану. Акција поверљивог, бесплатног саветовања и тестирање на ХИВ/АИДС ради се кампањски неколико пута годишње. Такође се организују едукације студената у ванредним епидемиолошким ситуацијама.