Делегација Универзитета у Београду коју је предводио ректор, проф. др Владан Ђокић, посетила је Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици. Циљ посете био је пружање подршке колегама и студентима нашег универзитета, како у професионалном тако и у смислу истрајности у овим тешким временима.

Ректор Ђокић, који предводи највећи и најстарији универзитет у региону рекао је да „за академску заједницу у Србији, Косово и Метохија није давна ни политичка тема, већ стална, свакодневна реалност у непрестаном професионалном раду на готово свим нашим факултетима, и колегијалном настојању да професорима, сарадницима и студентима са овог универзитета помогнемо да у, изузетно тешким и неретко врло опасним околностима, одрже и унапреде свој есенцијално важан посао у образовању и науци. И то ћемо наставити да чинимо“, додао је Ђокић истакавши и да тридесет један Факултет Универзитета у Београду као и једанаест Института ове институције, држе широм отворена врата Универзитету у Приштини. Закључак ректора Ђокића био је да ће се сви са Универзитета у Београду залагати да Универзитет у Приштини остане један од најјачих стубова опстанка на нашим просторима.

Делегација Универзитета у Београду присуствовала је седници Ректорског колегијума у проширеном саставу, на којој се уваженим гостима, колегама и новинарима обратио и ректор нашег универзитета, проф. др Небојша Арсић, истакавши посебан значај подршке колега са осталих универзитета у Србији.

„Ми смо прошли кроз изузетно тежак период претходних година, где је највећи изазов био сачувати наставни кадар, јер се наставник гради годинама. Нова генерација наставника, младих истраживача и сарадника је сада главна окосница на нашем универзитету. Сарадња са Универзитетима у Србији за нас је изузетно битна, представља спону са државом Србијом, јер је за нас императив да останемо у образовном систему Републике Србије. Упркос тежњи да Универзитет буде установа која се бави образовањем и научноистраживачким радом, ми смо део шире заједнице и учествујемо у свим њеним активностима, једном речју, ми смо део народа“ рекао је ректор Арсић.

Он подсећа да Универзитет у Приштини ради по законима Републике Србије, поштује све прописе и труди се да студенти, кроз СКОНУС учествују равноправно у свим активностима које се тичу њиховог живота и рада на универзитету.

Делегација Универзитета у Београду присуствовала је и сечењу славског колача и пригодном програму, који је, поводом Савиндана, уприличен на Факултету техничких наука.