У циљу решавања стамбених потреба својих наставника и сарадника Универзитет је још 2002. године са општином Звечан закључио Уговор о заједничком улагању и изградњи Стамбеног блока број 28 у Звечану. Овај пројекат је прекинут мартовским погромом 2004. године и тек 2015. године настављена је градња започетог пројекта. Прва зграда завршена је исте године, а изградња друге зграде у оквиру овог блока завршена је крајем 2020. године.

Спроводећи своје стратешко опредељење подмлађивања наставног кадра на Универзитету, уз несебичну подршку Канцеларије за КиМ и општине Звечан, Савет Универзитета је донео низ неопходних одлука које су омогућиле реализацију доделе станова млађим наставницима и сарадницима факултета, који ће са својим породицама живети на нашем Космету.

У склопу облежавања Видовдана – Дана Универзитета у Приштини, 26. јуна, у свечаној сали Ректората, од предвиђених 16 уговоре је потписало 14 наставника и сарадника. Kључеви станова у стамбеној згради 28/2, Стамбеног блока број 28, у улици Немањића у Звечану додељени су 27. јуна испред саме зграде уз присуство директора Канцеларије за Косово и Метохију др Петра Петковића.

Универзитет као институција не значи пуно ако нема адекватан простор, а простор се гради. Захваљујући председнику Александру Вучићу ми смо обезбедили средства за изградњу најмодерније зграде за наш универзитет. Опремићемо лабораторију, опремићемо све, али без кадрова сам универзитет неће моћи да функционише. И ето прилике да најбољи, а изабрали смо најбоље, да они који су опредељени да остану на простору Косова и Метохије,а запослени су на нашем универзитету, добију простор у коме ће њихове породице стећи могућност да на овом простору своја знања приме не само од својих родитеља, него и најбољих на нашем универзитету” истакао је ректор, проф. др Здравко Витошевић.

Овом приликом присутнима се обратио и директор Канцеларије за Косово и Метохију, др Петар Петковић, који је рекао:

“Данас уочи Видовдана овде у Звечану поделили смо 14 станова научним радницима приштинског Универзитета који је измештен у Косовску Митровицу. Данас смо овде у стану професорке Биљане и то ми је посебна част и задовољство да и њој уручимо кључеве стана као и осталим професорима, доцентима, асистентима, различитих факултета Универзитета у Приштини, овде у Косовској Митровици. Тиме јасно показујемо да водимо рачуна и када градимо станове и дајемо станове, не само социјално угроженима, не само онима који желе да се врате. већ и нашој академској заједници и трудићемо се да и у наредном периоду помажемо наш универзитет, да помажемо наше научне раднике, јер без јаке академске заједнице, нема ни бољитка ниједног друштва, па тако и овде српског народа на Косову и Метохији” .

У поменутој згради свој нови дом добило је 14 породица младих кадрова запослених на Филозофском, Природно-математичком, Правном, Медицинском и Факултету техничких наука.