У складу са потписаним интер-институционалним уговором за размену са Универзитететом у Хаену, Шпанија расписује се позив за стипендирану мобилност наставног и ненаставног особља.

Конкурс је отворен за наставно и ненаставно особље:

– Економског факултета

– Правног факултета

– Природно-математичког факултета

– Факултета техничких наука

– Филозофског факултета

– Ректората

Потребна документа за пријаву:

Пријавни формулар за Еразмус плус;

Биографија и пропратно писмо на енглеском;

Потврда о запослењу;

Копија прве странице пасоша;

Потврда о знању енглеског језика;

Основни критеријуми за селекцију су подударање студијских програма, претходно учешће на Еразмус+ програму мобилности,  знање енглеског језика и равномерна заступљеност студијских програма.

Пријава:

Сва документа можете послати електронским путем на erasmus@pr.ac.rs, поштом или их донети лично у Ректорат радним данима од 08:00 до 14:00 часова.

Адреса: Универзитет у Приштини са привеременим седиштем у Косовској Митровици

Филипа Вишњића бб

38220 Косовска Митровица

Напомена за слање поштом: Пријава за Еразмус+ мобилност

Додатне информације можете добити у Канцеларији за међународну сарадњу Универзитета: valentina.draskic@pr.ac.rs, телефон 028-422-340 или лично у Ректорату сваког радног дана, у периоду од 8:00 до 14:00 часова

Реализација мобилности: од 23. маја 2022. до 27. маја 2022. (Staff Training Week)

Рок за пријаву: 4. aприл 2022. године

Информацију о партнерском универзитету можете погледати ОВДЕ.

Након завршетка конкурса, пријаве кандидата које прођу техничку проверу и евалуацију од стране Канцеларије за међународну сарадњу биће достављене Универзитету у Хаену као номинације за стипендирану мобилност. Универзитет у Хаену одлучује о коначном одабиру кандидата сходно броју стипендија намењених Универзитету у Приштини, поклапању студијских програма и својим стратешким опредељењима у погледу интернационализације.

Информације о стипендији:

Дневнице у износу од 160 евра (за покривање трошкова)

Покривени путни трошкови (у износу од 360 евра)

Узимајући у обзир тренутну пандемију ковида-19 у Србији и свету, Универзитет у Приштини, заједно са својим партнерским институцијама прати здравствену ситуацију, као и рестрикције за путовања. Расписани конкурси, односно мобилности биће реализоване САМО под условом да се мобилност може одвијати несметано и сигурно по здравље кандидата. У случају погоршања, благовремено ћете бити обавештени о отказивању мобилности. Препоручује се да се не предузимају било које активности плаћања/резервација виза, авионских карата и смештаја, пре него што добијете дозволу за то