Среда 1. новембар 2023. у 12 часова

Галерија Факултета уметности, Дрварска 6, Косовска Митровица

Факултет уметности организује Инфо дан на коме ће студенти имати прилику да се информишу о актуелним конкурсима Еразмус+ студентске мобилности, поступку конкурисања, стипендијама и трајању мобилности, као и да чују искуство студената који су учествовали у програмима размене.

Теме:

  • Еразмус+ мобилност студената на Универзитету Св. Ћирило и Методије у Великом Трнову, Бугарска – летњи семестар 2023/2024. (ликовне уметности и графички дизајн)
  • Еразмус+ мобилност студената на Универзитету у Марибору, Словенија – летњи семестар 2023/2024. (музичка педагогија)
  • Еразмус+ мобилност студената на Џумхуријет Универзитету у Сивасу, Турска – летњи семестар 2023/2024. (графички дизајн)
  • Еразмус+ Комбиновани интензивни програми у области ликовних уметности и графичког дизајна (Erasmus+ BIP blended intensive programme) – Tradition and moderning: Digital transpormations, Велико Трново, 23-27. октобар 2023.

Учесници у презентацији и разговору су: мр Естер Милентијевић, декан Факултета уметности, Валентина Драшкић, сарадник за међународну сарадњу на Универзитету у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, др ум. Невена Поповић, координатор за међународну сарадњу на Факултету уметности, и студенти који су учествовали на Еразмус+ комбинованом интензивном програму у Великом Трнову: Стефан Бошкоћевић и Никола Лазаревић.