Факултет уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици је 2023. године постао пуноправни члан Европског удружења уметничких факултета (ЕЛИА)

ЕЛИА сваке године организује конференцију посвећену интернационалној сарадњи европских уметничких факултета (the Platform Internationalisation ELIA). Ове године у периоду од 24. до 26. маја 2023, домаћин догађаја био је Факултет уметности и дизајна у Темишвару.

На конференцији у Темишвару представници Факултета (мр Естер Милентијевић, декан, др ум. Сузана Вучковић, продекан Одсека ликовних уметности и др ум. Невена Поповић, координатор за међународну сарадњу) презентовали су међународне активностима које спроводи установа и иницирали сарадњу са будућим партнерима у пројектима мобилности и развоја високошколског образивања. На конференцији је било присутно 64 представника високошколских установа из Румуније, Данске, Литваније, Шпаније, Норвешке, Швајцарске, Белгије, Велике Британије, Холандије, Немачке, Италије, Сингапура, Француске, Пољске, Словачке, Египта, Сједињених Америчких Држава и Аустралије. Факултет уметности је једина установа из Србије која је учествовала на овом скупу.