Поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, који је обелешен 15. септембра текуће године, осмишљена је и Химна српској застави, по тексту чувеног песника, Лазе Костића.

На Пројекту „За српску заставу“ у који је уложено много љубави, енергије, али и вредног вишемесечног рада, учествовали су: Учитељски факултет Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Лепосавићу, Учитељски факултет у Београду, Педагошки факултет у Ужицу, Педагошки факултет у Врању, Факултет педагошких наука у Јагодини, Педагошки факултет у Сомбору, Филозофски факултет у Бањалуци, Педагошки факултет у Бијељини, Факултет музичке уметности, Београд и Факултет уметности Универзитета у Приштини.

Спот су осмислили и иницирали Биљана Павловић и Бошко Миловановић, професори Учитељског факултета Универзитета у Приштини.

“Са Косова данас полеће песма о српској тробојци, а крила су јој Морава и Дрина, крила су јој и наши студенти и професори са педагошких и учитељских факултета из Србије и Републике Српске, крила су јој наша велика љубав према својој земљи, народу и застави”, рекла је за РТС професорка Биљана Павловић, која је и композитор.

Послушајте и погледајте спот за песму „Химна српској застави“