In memoriam

Мр Љубиша Ђорђевић

Дана 4. децембра 2021. године трагично је у саобраћајној несрећи настрадао мр Љубиша Ђорђевић, менаџер Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Мр Љубиша Ђорђевић је рођен 22. децембра 1962. године у Приштини. У свом родном граду завршио је основну и средњу школу. Основне студије завршио је на Пољопривредном факултету Универзитета у Приштини. На истом факултету стекао је научни назив магистра.

Мр Љубиша Ђорђевић је цео свој радни век провео у Ректорату Универзитета у Приштини, радећи као шеф финансијске службе, а потом као менаџер Универзитета. Био је један од најстручнијих финансијских службеника на нашем универзитету и шире, и веома привржен свом послу, који је обављао професионално, савесно, одговорно и увек у добром  расположењу. Био је веома омиљен међу службеницима у Ректорату, поштован и цењен од стране руководства Универзитета, запослених на факултетима у саставу Универзитета  и целокупне академске заједнице на Косову и Метохији. Његову стручност и професионалност запазили су и веома уважавали сви који су са њим  непосредно сарађивали.

Лојалан Универзитету и врхунски професионалан у послу, мр Љубиша Ђорђевић није знао за радно време, за празнике и био је доступан, увек и свима када је било најпотребније. Он је наш универзитет и Ректорат доживљавао као своју другу кућу и породицу, па се тако односио према колегама, сарадницима и руководству Универзитета, којима ће много недостајати.

Мр Љубиша Ђорђевић је за собом оставио супругу Соњу, професора нашег универзитета, сина Димитрија и ћерку Ђурђину.

У нама и са нама остаће заувек искрени осмех, енергија и ведрина мр Љубише Ђорђевића!