У Ректорату Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, 14. децембра 2023. године, одржан је Инфо дан Еразмус+ програма који је  имао  за циљ промоцију програма Европске уније намењених образовању, оспособљавању, младима и спорту и најаву нових конкурса за пројекте у оквиру Еразмус + програма за 2024. годину. Догађају су присуствовали проф. др Небојша Арсић, ректор Универзитета у Приштини, г. Горан Лазић, пројектни службеник у Еразмус+ канцеларији у Косовској Митровици, сарадници у Канцеларији за међународну сарадњу Универзитета, Еразмус + координатори факултета, координатори пројеката на Универзитету, наставници и студенти факултета у саставу Универзитета у Приштини.

Скуп је отворио ректор Универзитета у Приштини, проф. др Небојша Арсић, који је указао на значај који овај програм има за унапређење и реформу нашег универзитета и представио резултате које је наш универзитет остварио учешћем у Еразмус+ програму. Ректор је нагласио да управа Универзитета пружа подршку запосленима у припреми и реализацији пројеката и позвао наставнике и студенте да се укључе и допринесу развоју и интернационлизацији Универзитета.

На Инфо дану Еразмус+ програма представљен је један координаторски и два партнерска пројекта Универзитета, која су одобрена у последњем позиву:

  1. Sustainable transportation within the framework of green deal (SHPERE) – Координатор Универзитет у Приштини
  2. Network of centers for regional short study programs in the countries of the Western Balkans (WBNET) – Координатор Академија техничко-уметничких струковних студија Београд
  3. New energy competence system and technology for WB energy stability system curriculum reform (NEST4WB) – Координатор Академија струковних студија косовско метохијска Лепосавић

Одобрене пројекте презентовали су координатори пројеката: доц. др Александра Петровић и проф. др Бранимир Јакшић.

Детаљне информације о новом позиву за подношење Еразмус + пројеката за 2024. годину презентовао је пројектни службеник у Еразмус+ канцеларији у Косовској Митровици, Горан Лазић. 

Пројектне међународне кредитне мобилности који се спроводе на Универзитету представила је Валентина Драшкић, стручни сарадник за међународну сарадњу.

Одобрени пројекти омогућиће Универзитету у Приштини да додатно оснажи образовне, инфраструктурне и административне капацитете и унапреди сарадњу са престижним високошколским установама у Европи.