Промоција нових доктора наука одржана је 26. јуна, у свечаној сали Ректората Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици. Свечаност је отворио ректор Универзитета у Приштини, проф. др Небојша Арсић, који је пожелео докторима наука добродошлицу у клуб академских грађана са највишим звањем.

„Сви ви знате колико сте труда и зноја уложили да постанете ово што сте данас, да дочекате да будете промовисани у докторе наука за своје научне области. Само ви знате колико су ваше породице трпеле због тога, колико је било нервозе и одрицања“, рекао је ректор.

Он је навео да визија и упорност представљају кључ успеха.

„Оно што свакога од нас води да истрајемо упркос свим околностима је визија, зацртани циљ који је пред нама и који је често далеко, који некад изгледа као да је немогуће до њега доћи, међутим упорност је одлика свих оних који успевају у животу и који стреме том циљу. Од овог тренутка почиње нова етапа у вашим животима, отвара се ново поглавље када је реч о научно-истраживачким раду“, истакао је ректор нашег универзитета.

Додаје да нови доктори наука увелико обављају одговорне задатке и дужности и да су уложили велики труд како би дошли до овог високог звања, а све то, како каже, не би успели без велике подршке својих најближих.

„Сви ми који смо прошли оно што пролазе ови млади људи, знамо кроз каква одрицања пролазе породице, не само у смислу да су кандидати које данас промовишемо уложили огроман труд и време да буду данас овде са нама, него и породице. Видим и децу која се смеју овде, која знају кроз каква одрицања су прошла да би њихови родитељи, браћа, сестре били данас овде са нама. Тим више је и ова свечаност већа“, поручио је ректор проф. др Небојша Арсић.

На свечаности је промовисано осам доктора наука:

1. Јелена Станишић Зиндовић за доктора Медицинских наука из области
Стоматологије
2. Јелена Газдић за доктора Филолошких наука
3. Јована Гаљак за доктора наука из области Технолошко инжењерство
4. Момир Стевановић за доктора Медицинских наука из области Стоматологије
5. Милош Дамјановић за доктора Историјских наука
6. Миливоје Јовановић за доктора наука из области Машинско инжењерство
7. Марија Вуковић за доктора Филолошких наука и
8. Милан Милосављевић за доктора наука из области Технолошко инжењерство.

Промоцијом доктора наука је, на Универзитету у Приштини, почело обележавање видовданских свечаности. Дан нашег универзитета, Видовдан, биће обележен 28. јуна ове године, Свечаном академијом, која ће се одржати у амфитеатру Факултета техничких наука у Косовској Митровици, са почетком у 13 часова.