Промоција нових доктора наука одржана је 25. јуна, у свечаној сали Ректората Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици. Свечаност је отворио ректор Универзитета у Приштини, проф. др Небојша Арсић, који је пожелео докторима наука добродошлицу у клуб академских грађана са највишим звањем.

“У оквиру обележавања Дана универзитета, сваке године имамо и свечани догађај промоције доктора наука. На овај начин одајемо признање људима који су добар део свог живота уложили у овај тренутак, када ће бити промовисани у докторе наука. Ви сте оно најбоље што имамо нашем Универзитету, не само са нашег универзитета већ и из других грана, других универзитета и земаља, што показује да наш универзитет има значајан кредибилитет, када се ради о научно-истраживачком раду. Ми нисмо само наставна институција која образује ове кадрове, ми смо научно-истраживачки центар свих дешавања, када се ради о развоју науке и културе на простору Косова и Метохије и шире” рекао је ректор Арсић и захвалио професорима, деканима, менторима и комисијама, на указаном поверењу пред којима су доктори наука одбранили своје дисертације.

У докторе наука промовисано је десет доктораната из области медицинских, педагошких, стоматолошких, биотехничких и филозофских наука.

Борис Ђуран промовисан је за доктора Медицинских наука из области Стоматологије, Емилија Реџић за доктора филолошких наука, Анита Јанковић за доктора филолошких наука, Александар Ђорђевић за доктора медицинских наука из области Стоматологије, Весна Милојевић за доктора историјских наука, Данијела Павловић за доктора економских наука, Ђорђе Радовановић за доктора социолошких наука, Јелена Тодоровић за доктора Електротехнике и рачунарства, Мирослав Грчак за доктора биотехничких наука и Драган Грчак за доктора биотехничких наука.

Свечаности су присуствовали и гости са Техничког Универзитета у Пољској и партнери на ЕРАЗМУС+ програму.