Промоција нових доктора наука одржана је јуче, 22.јуна, у свечаној сали Ректората Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици. Свечаност су, извођењем државне и студентске химне, отворили студенти Факултета уметности нашег Универзитета.

Звање доктора наука стекло је њих 13: Бранислава Вучковић – доктор социолошких наука, Фехим Јуковић –доктор медицинских наука, Вера Лукић – доктор хемијских наука, Маја Врачар – доктор педагошких наука, Миленко Ристић – доктор хемијских наука, Милош Станојевић – доктор биолошких наука, Раиса Цветковић – доктор филолошких наука, Јован Алексић – доктор историјских наука, Милош Миловановић – доктор наука из области електротехнике и рачунарства, Јелена Рајовић – доктор филолошких наука, Ратко Ивковић – доктор наука из области електротехнике и рачунарства, Мирјана Симић – доктор педагошких наука и Владимир Максимовић – доктор наука из области електротехнике и рачунарства.

Ректор Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, проф. др Небојша Арсић, истакао је да су доктори наука највећи резултат ове високошколске установе, те да то доказује да је Универзитет, не само образовна, него и научно-истраживачка институција.

„Ми нисмо само школа, ми се бавимо и овом другом врстом посла, а то је научно-истраживачки рад“, навео је проф. др Арсић.

Додаје да нови доктори наука увелико обављају одговорне задатке и дужности и да су уложили велики труд како би дошли до овог високог звања, а све то, како каже, не би успели без велике подршке својих најближих.

„Сви ми који смо прошли оно што пролазе ови млади људи, знамо кроз каква одрицања пролазе породице, не само у смислу да су кандидати које данас промовишемо уложили огроман труд и време да буду данас овде са нама, него и породице. Видим и децу која се смеју овде, која знају кроз каква одрицања су прошла да би њихови родитељи, браћа, сестре били данас овде са нама. Тим више је и ова свечаност већа“, поручио је ректор проф. др Небојша Арсић.

Промоцијом доктора наука је, на Универзитету у Приштини, почело обележавање видовданских свечаности. Дан нашег универзитета, Видовдан, биће обележен 28. јуна ове године, Свечаном академијом, која ће се одржати у амфитеатру Факултета техничких наука у Косовској Митровици, са почетком у 13 часова

.