Студенти ОАС и МАС Факултета уметности, на одсеку Графички дизајн, учествовали су на Међународном сусрету студената графичке струке – Графијада, у периоду од 09. до 13. маја 2022. године, у Требињу, у организацији Савеза студената и студентског парламента Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду.

Студенти Михајло Гавриловић, Николија Алексић и Ајша Шабановић имали су прилику да покажу своја знања кроз дебате на теме из области графичког дизајна, најбољег визуелног решења плаката на задату тему и летеринга сопственог имена. Као група, заједно са две колегинице из Новог Сада, освојили су прво место у дебати. Прво место за визуелно решење плаката освојила је Ајша Шабановић, студенткиња МАС Графички дизајн, а студент Михајло Гавриловић ОАС Графички дизајн освојио је прво место за визуелно решење летеринга. Циљ овогодишње Графијаде, поред међусобног упознавања и дружења кроз спорт и забаву, било је размењивање искустава у области графичког дизајна како у настави на факултетима, тако и у пракси.

На IV Интернационалном музичком такмичењу DANUBIA TALENTS LISZT online 2022, Петар Васић, студент II године студијског програма Извођачке уметности, модул Клавир, у класи, и уз уметничку сарадњу проф.др Марије Глуваков Меденице, освојио је другу награду.