Пети Сајам образовања, под слоганом „Дођи и информиши се“, одржан је 28. априла у спортској хали у Лапљем Селу. Сајму су присуствовали ученици завршних разреда средњих школа, а прилику да им пруже детаљне информације о условима студирања и школовања, имали су представници десет факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

“Универзитет у Приштини је тај који ће вам омогућити добро и квалитетно студирање. Молим вас да одаберете факултет који желите, али вас исто тако молим да одаберете  Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици,  и на тај начин помогнете себи, али и свом народу да останемо и опстанемо на овим просторима”, поручила је будућим студентима председница општине Грачаница, Љиљана Шубарић, која је и отворила овогодишњи Сајам образовања.

Поред националног интереса, предности студирања на Универзитету у Приштини су и све бољи услови студирања, као и заједнички пројекти са европским универзитетима.

“Оно што је за нас интересантно је, да у оквиру међународних пројеката који се реализују на Универзитету, остварите студентску мобилност, односно да део студија проведете на једном од водећих еворпских универзитета”, истакао је у свом обраћању проф. др Јордан Радосављевић, проректор за научноистраживачки рад Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косвској Митровици.

Ученици су добили прилику да се на једном месту информишу о програмима, стипендијама, кредитима, смештајним капацитетима, исхрани студената и другим погодностима студирања на Универзитету у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Сајам образовања организовао је Дом културе „Грачаница“, у сарадњи са Општином Грачаница, Привременим органом града Приштина и Универзитетом у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.