У Средњошколском центру у Лапљем Селу јуче је одржан седми по реду Сајам образовања под слоганом “Дођи, информиши се” на којем су ученици завршних разреда средњих школа са територије општине Грачаница и ове године имали прилику да се упознају са студијским програмима различитих струка и савременим наставним средствима, како би се лакше определили чиме ће се у будућности бавити, али и о кредитима, стипендијама и другим погодностима студирања на Универзитету у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Деканица Правног факултета, проф. др Слободанка Перић истакла је, отварајући Сајам образовања у Лапљем Селу, да постоји систем од шест студентских домова за смештај студената и менза. Нагласила је да се већина студената студира преко буџета Републике Србије, али и да је школарина за самофинанирајуће студенте међу најмањима од свих универзитета, не само у Србији него и у региону.

„Наш Универзитет од 1999. године нема само наставну и научну функцију. Њагова улога је много већа, а то је да је он генератор опстанка нашег народа, сваког нашег детета, сваке наше породице и та нас улога обавезује. Зато ја препоручујем наш универзитет, јер имате могућност да близу ваших домова студирате“, рекла је деканица.

Сајам образовања „Дођи и информиши се“ организовали су Дом културе „Грачаница“, Привремени орган града Приштине и Општина Грачаница, у сарадњи са Универзитетом у Приштини са привременим седништем у Косовској Митровици.

Више о овом догађају можете погледати у прилогу који је припремила РТВ КИМ.