Поводом Дана Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Kосовској Митровици, 28. јуна 2021. године, у Ректорату Универзитета одржана је седница Ректорског савета Конференције универзитета Србије.

Свечаној и радној седници, којој је председавала председница КОНУС-а ректорка Универзитета у Београду, проф. др Иванка Поповић, присуствовали су чланови КОНУС-а са Државног универзитета у Новом Пазару, Универзитета уметности у Београду, Криминалистичко-полицијског универзитета, Универзитета у Новом Саду, Универзитета у Крагујевцу, Универзитета Сингидунум, Универзитета Едуконс, Универзитета у Приштини,  као и гост по позиву, ректор Универзитета у Бањој Луци.

Седници су присуствовали и проф. др Маријана Дукић Мијатовић, државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја и проф. др Бојан Тубић, помоћник министра просвете за високо образовање.

Након Седнице, чланови Ректорског савета КОНУС-а посетили су просторије Центра за развој каријере и Алумни клуба у Косовској Митровици и присуствовали свечаном обележавању Дана Универзитета у Приштини.

У оквиру обележавања Видовдана, у недељу, 27. јуна, чланови КОНУС-а посетили су манастир Грачаницу где су се састали са Епископом рашко-призренским и косовско-метохијским г. Теодосијем.