Извршна агенција за образовање и културу (EACEA) у Бриселу отворила je пети позив за пријаву пројеката у оквиру иницијативе Европски универзитети.

Позив за 2024. годину има за циљ да подржи дугорочне планове високошколских установа како би се удружиле у алијансу (тзв. Европски универзитет), као и да их подстакне да размене искуства и постану узор за сектор високог образовања у ширем смислу.

План је да се овај циљ оствари следећим приступом:

  • Тема 1: пружање подршке високошколским установама које теже да успоставе интензивну међународну инситуционалну сарадњу у оквиру нових алијанси;
  • Тема 2: пружање подршке различитим алијансама, које су одобрене у последњем, као и онима које ће да буду одобрене у овом позиву, у стварању заједнице пракси.

Позив је отворен за учешће високошколских установа из свих земаља Западног Балкана као пуноправних партнера у алијанси, чак и ако потичу из земаља које не учествују пуноправно у Еразмус+ програму. Услов је да поседују Еразмус повељу за високо образовање, за коју могу да се пријаве од прошлог конкурсног рока.

 

Линкови за нови позив по темама доступни су овде: тема 1 и тема 2.

Рок за подношење пријава је 6. фебруар 2024. године.

У циљу додатног промовисања позива, Европска комисија организоваће онлајн информативну сесију 10. новембра 2023. године, путем следећег линка.

Све додатне информације о позиву можете да пронађете овде, а за додатна питања која се тичу Еразмус+ позива за Европске универзитете доставите имејл на адресу: EACEA-EUROPEAN-UNIVERSITIES@ec.europa.eu.

Текст преузет са сајта Erasmus+ Srbija

НАШ УНИВЕРЗИТЕТ ПОСЕДУЈЕ ЕРАЗМУС ПОВЕЉУ ЗА ВИСОКО ОБРАЗОВАЊЕ