Нова академска школска 2021/2022. година на Универзитету у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, почела је 1. октобра 2021. године, доделом индекса и свечаним пријемом бруцоша, а настава на свих десет факултета Универзитета почела је 4. октобра 2021. године.

У складу са одлуком Сената Универзитета у Приштини, одржаног 30. септембра 2021. године, за студенте прве године основних академских студија настава ће се одржавати кроз предавања, уз придржавање свих мера епидемијске заштите које прописују надлежне здравствене установе и кризни штабови.

Настава на вишим годинама и осталим нивоима студија одржаваће се комбиновано, што подразумева и online наставу, зависно од епидемијске ситуације и појединачног студијског програма сваког факултета.

О евентуалним изменама начина извођења наставе Факултети ће благовремено обавестити студенте и запослене путем својих званичних интернет страница и огласних табли.

Препоручује се свим наставницима, запосленима и студентима да се вакцинишу и предузму друге одговарајуће мере ради заштите себе и других, како наставни процес у новој школској години не би био угрожен.