Објављено: 29. маја 2024. године

Посао за најбоље дипломце Медицинског факултета

У оквиру „Програма запошљавања најуспешнијих дипломаца медицинских факултета и средњих медицинских школа“, који је Министарство здравља покренуло 2018. године, у уторак 28. маја, 100 најбољих дипломаца државних медицинских факултета (Приштина, Ниш, Крагујевац, Нови Сад, Београд) добило је посао у некој од здравствених установа и прилику за стручно усавршавање, кроз бесплатну специјализацију и докторске студије. Седморо дипломаца Медицинског факултета Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици нашло се међу 100 најбољих.

Свечаној церемонији у Палати Србија присуствовали  су председник Србије Александар Вучић, који је најбољима уручио уговоре и министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар.

Најбољи дипломци медицине у нашој земљи, са просеком између 10 и 9.5, имали су прилику да ове недеље кроз директан разговор са министром здравља и директорима здравствених установа искажу своја интересовања у погледу одабира специјалистичких студија и здравствене установе у којој ће градити своју каријеру лекара.

2024-05-29T09:14:21+02:00
Go to Top