Портпарол и шеф Одељења за културу и медије при Амбасади Немачке у Приштини Кристијан Ботхер, г. Едриан Рамабаја из Немачке службе за академску размену и Игор Марковић сарадник при Амбасади Немачке у Приштини, у среду 13. марта 2024. године, посетили су Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Ксовској Митровици и том приликом састали се са проректором за наставу и студентска питања, проф. др Владимиром Боранијашевићем. Састанку су присуствовали и деканица Медицинског факултета, проф. др Татјана Новаковић и сарадници у Кацеларији за међународну сарадњу Универзитета у Приштини, Валентина Драшкић и Милош Суботић.

Током састанка представљена је делатност и рад нашег универзитета и разговарало се о могућностима за повезивање са универзитетима у Немачкој, које би подразумевале размену студената и наставника и учешће на заједничким међународним и научним пројектима, као и успостављање даље сарадње.

Након састанка, одржана је презентација стипендијских програма Немачке службе за академску размену (Deutsche Akademische Austausch Dienst). Студенти свих факултета нашег универзитета имали су прилику да се информишу о условима, роковима и начину конкурисања за стипендије за боравке на универзитетима у Немачкој.