Ректорски  колегијум, у проширеном саставу, Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, на челу са ректором, проф. др Небојшом Арсићем, угостио је 13. децембра председника Привременог органа општине Косовска Митровица, Ивана Запорожца и његов тим.

Циљ посете био је потписивање Споразума о сарадњи између Привременог органа и нашег универзитета, као први корак у реализацији заједничке подршке и сарадње на пољу образовања, реализације националних и међународних пројеката и програма за стручно усавршавање студената.

Председник Привременог органа, Иван Запорожац, понудио је Универзитету максималну подршку и обећао помоћ у реализацији промотивних и других активности наших факултета и Универзитета у целини, како би што већи број младих, са простора Косова и Метохије, своје школовање наставио на Универзитету у Приштини. Свакако ће исте активности бити усмерене и на младе људе из централне Србије и региона, јер су квалитет и ресурси нашег универзитета на изузетном нивоу, рекао је Запорожац.

Ректор Арсић је упутио захвалност гостима због чињенице да је значај Универзитета препознат, као стуба образовања, истрајности и квалитета на Косову и Метохији, где млади чине суштину садашњости, али и будућности.