Савез младих – Крушево (Youth Alliance – Krusevo), позива студенте Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици да се пријаве на Међународну конференцију младих „ЕВРОПСКЕ ВРЕДНОСТИ ЗА БУДУЋНОСТ ЗЕМАЉА ЈУГОИСТОЧНЕ ЕВРОПЕ“ (EUROPEAN VALUES FOR THE FUTURE OF THE SOUTHEASTERN EUROPEAN COUNTRIES),  која се традиционално по 20. пут одржава од 29. септембра до 3. октобра 2022. године у Крушеву, Северна Македонија.

Конференцију води Савез младих-Крушево, уз подршку Савезног министарства спољних послова Немачке, а организована је у партнерству са Регионалном канцеларијом за сарадњу младих (RYCO), Фондацијом Фридрих Еберт (Friedrich Ebert Foundation), Канцеларијом Скопље и Фондацијом Фридрих Науман за слободу (Friedrich Naumann Foundation for Freedom). Од првог издања, конференција  служи као платформа за умрежавање и  унапређену регионалну сарадњу младих.

Ове године ће окупити до 60 учесника из земаља региона југоисточне Европе (Северна Македонија, Србија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Грчка, Црна Гора, Румунија, Албанија, Словенија и Турска) и госте из партнерских омладинских организација из Немачке, Француске, Италије и Пољске.

Позив за учешће је отворен до 18. септембра 2022. За више информација о конференцији посетите веб страницу www.youthalliance.org.mk 

Формулар за пријаву можете пронаћи на овом линку http://www.krusevoconference.org.mk/register-now

Фејсбук страница за додатне информације је https://www.facebook.com/YouthConferenceKrusevo

За више информација контактирајте  conference2022@krusevoconference.org.mk

У прилогу је и програм конференције20th IYC_program_ prefinal