Универзитет у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици угостио је пет професора и два сарадника за међународну сарадњу Универзитета Западна Атика у Атини, у периоду од 15. до 22. новембра 2021.

Током свог боравка у периоду од 15. до 19. новембра, професори: Kiousopoulos Ioannis, Pagounis Vasileios, Iliodromitis Athanasios, Anastasiou Dimitrios, Papantoniou Panagiotis држали су серију предавања на Факултету техничких наука. Поред тога, професори су посетили Ректорат Универзитета где су се састали са проректором за научноистраживачки рад, проф. др Јованом Базићем, са којим су разговарали о предлозима за унапређење сарадње, као и Природно-математички факултет где су се састали са деканом и продеканицом и са њима разговарали о успостављању сарадње и припреми нових пројеката.

Сараднице у Канцеларији за Канцеларији за међународну сарадњу Универзитета Западна Атика, Fani Papoutsi и Irene Vatou, боравиле су на Универзитету у Приштини у периоду од 16. до 22. новембра. У том периоду оне су посетиле Факултет техничких наука, Универзитетску библиотеку, Центар за развој каријере, где су презентовале свој универзитет студентима, а одржано је и неколико састанака са нашом Канцеларијом за међународну сарадњу.

Два Универзитета потписници су Интер-институционалног споразума у оквиру Еразмус+ програма за кредитну мобилност, који ће омогућити десет стипендија за студенте, седам стипендија за наставнике и четири за административно особље.

Интервју са сарадницама у Канцеларији за међународну сарадњу Универзитета Западна Атика, који је снимљен у студију телевизије Факултета техничких наука