Фонд за младе таленте Републике Србије је 15. септембра 2022. године расписао Конкурс за стипендирање најбољих студената студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланицa Европске уније, Европске асоцијације за слободну трговину (EFTA) и на водећим светским универзитетима за школску 2022/23. годину.

Одлука о расписивању Конкурса је донета на 107. писаној седници Фонда за младе таленте, а Конкурс ће бити отворен до 1. новембра 2022. године. Конкурс је намењен студентима који уписују студије другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније и Европске асоцијације за слободну трговину (ЕFTA) и на водећим светским универзитетима у школској 2022/23. години.

Конкурс је објављен у Дневном листу „Курир” као и на званичним интернет презентацијама Министарства омладине и спорта – www.mos.gov.rs и Фонда за младе таленте Републике Србије – www.fondzamladetalente.rs.

Текст Конкурса, модел пријавe на Конкурс, Листу водећих светских универзитета по Конкурсу, изјаву о сагласности за прибављање података, пример овлашћења за потписивање уговора и модел уговора о стипендирању можете преузети на линку  https://www.mos.gov.rs/vest/raspisan-konkurs-fonda-za-studije-u-inostranstvu7 .