Данас је, у просторијама Ректората Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици , одржана конференција за новинаре поводом велике хуманитарне акције СКОНУС-а „ Студенти за децу Космета“, у којој је прикупљено 5577 новогодишњих пакетића за децу.

Гости нашег универзитета били су студенти из целе Србије на челу са председницом СКОНУС-а Маргаретом Смиљанић.

Студенте су дочекали ректор Универзитета у Приштини, проф. др Небојша Арсић, проректор за науку, проф. др Јордан Радосављевић, представници локалне самоуправе и представници студентског парламента Универзитета у Приштини. Ректор је, у свом обраћању присутнима, исказао велико задовољство и захвалност због чињенице да студенти из целе Србије брину о потребама најмлађих са Космета и нагласио да га посебно радује солидарност и жеља да студенти посете Косово и Метохију и деци лично уруче пакетиће.

Студентима су се обратили и представници локалне самоуправе, Милан Радојевић и Александар Спирић, истакавши да се љубав према деци Космета огледа кроз заједништво и да кроз овакве акције показујемо да можемо да градимо бољу и лепшу будућност на простору Косова и Метохије.

Представници студената нашег универзитета захвалили су се члановима СКОНУС-а, као и свим учесницима ове акције, нагласивши да су поносни што је ове године прикупљен рекордан број пакетића и што ће бити обрадовани малишани основних школа од првог до четвртог разреда у свим српским срединама на Косову и Метохији.

У овој хуманитарној акцији прикупљања пакетића учествовало је 17 факултета, 38 организација и парламента као и 7 студентских домова.